Šta treba znati o gumama?

Odgovore potražite u postavljenim pitanjim i odgovorima.

Vulkanizerske usluge

Usluge popravke guma, balasiranje, reglaža trapa, ispravljanje felni ....

Hotel za gume

Pružamo jedinstvenu uslugu čuvanja Vaših gume u našem skladišu u propisanim uslovima.

Iako je zakonski minimum u EU 1,6 mm, testovi pokazuju da je guma sa dubinom šare 3 mm daleko sigurnija. Prema tome, zamjenite gume kada dubina šare padne ispod 3 mm. Vodite računa o zakonskom minimumu, jer možete platiti kaznu, a u slučaju saobraćajne nezgode osiguravajuće društvo može da odbije da plati štetu. Gubitak svojstava gume usljed istrošenosti posebno je izraženo na kiši i snijegu. Sa istrošenim gumama na snijegu ste u velikoj opasnosti.
Za zamjenu četiri gume potrebno je 20-30 minuta.
Proveravajte pritisak vazduha u gumama najmanje jednom mjesečno i prije odlaska na duže putovanje, obavezno provjerite i rezervni točak.
Pritisak u gumama može uticati na sigurnost u vožnji.Vožnja s premalo/previše napumpanim gumama smanjuje nivo izdržljivosti guma i dovodi do njihovih oštećenja. Premala/previše napumpanost guma dovodi do slabijeg držanja vozila na putu, do veće opasnosti od akvaplaninga, do povećanja zaustavnog puta vozila i do povećane potrošnje goriva. Dakle, premalo/previše napumpane gume se preterano zagrijevaju, troše više goriva, brže se habaju,smanjen im je vek trajanja, slabije prijanjaju na tlo i drže u krivinama.
Pritisak proveravajte na hladno (nakon što se gume nisu vozili u protekla 2 sata ili nakon što je sa gumama pređeno manje od 3 km pri maloj brzini vožnje). Ako pritisak proveravate dok su gume zagrejane, dodajte 0,3 bara na vrijednost pritiska koju preporučuje proizvođač automobila. Ponovno provjerite vrijednost na hladno.
Ispravan pritisak za vozilo obično se nalazi u priručniku vozila, odnosno ta informacija takođe može biti navedena u unutrašnjosti vozila (na vratima vozača ili sa unutrašnje strane na vratancima rezervoara goriva). U većini slučajeva, navedene su dve različite vrijednosti pritiska: za normalne uslove vožnje i za opterećeno vozilo (nekim dodatnim teretom, putnici i/ili prtljag).
Koliko će guma trajati zavisi od velikog broja faktora, koji nisu pod kontrolom proizvođača, neki od tih faktora su: oštećenje koje se dogodilo na putu (npr. posekotina, bubrezi, oštećenja od udara, ili bušenje), nepropisna montaža, nepravilna upotreba, loše održavanje, stil vožnje, previsok ili prenizak pritisak u gumama, neravnomerno trošenje guma prouzrokovano mehaničkim nedostacima vozila, gume nisu balansirane, trap nije centriran, saobraćajne nezgode, izloženost vremenskim uslovima itd. U samom garantnom listu koji dolazi uz gume navedena je lista slučajeva slična ovoj u kojima se garancija ne priznaje. Proizvođači uglavnom imaju ljude koji su ovlašćeni i stručni za rešavanje reklamacija. Obavezno sačuvajte račun i garantni list.
Novi EU zakon nalaže da će sve gume prodate u Evropi nositi posebnu etiketu koja ocenjuje performanse guma.
Na prvi pogled, EU će rangirati gume po potrošnji goriva, sposobnosti kočenja na mokrim putevima i spoljašnjem nivou buke. Zato od 1.novembra 2012, imamo novi način da uporedimo gume prilikom kupovine.
Novi zakon o etiketiranju guma ima 3 cilja: da se poboljša bezbednost na putevima, da se smanji potrošnja goriva, a samim tim i efekat staklene bašte, kao i da smanji nivo buke u saobraćaju. Širom Evrope, svaki proizvođač ili uvoznik ima odgovornost da klasira svoje gume u skladu sa strogim sistemom testiranja. Ova samo-sertifikacija ima za cilj da obezbedi konzistetno, pouzdano ocenjivanje da bi mi kao potrošači mogli da budemo u stanju da pouzdano uporedimo različite gume i brendove. Svaka evropska zemlja članica se obavezala na poštovanje sistema testiranja.
Etiketiranje je dobar početak, ali druga 3 faktora performansi su podjednako važna za vas: Trajnost guma: trajnija guma košta manje na duge staze. Prava guma vam može dati više od godinu dana dodatne vožnje u poređenju sa drugom gumom.Prijanjanje na putu u krivinama: 25% nesreća se dešava u krivinama.Suvi put: 70% nesreća se dešava na suvim putevima.
Vek trajanja gume je različit i njegovo precizno određivanje nije tačno moguće. Na njega utiče mnogo faktora počev od pravilne montaže i balansiranja guma, preko redovne kontrole pritiska u njima, pa uslova eksploatacije i skladištenja, vremenskih prilika itd. Zato je veoma važno redovno pratiti pritiske u gumama, ali i neke neuobičajene pojave poput vibracija, buke, vuče vozila u stranu i slično. Gume starije od pet godina preporučljivo je detaljno kontrolisati jednom godišnje odnosno najbolje je prilikom redovne promjene sa letnjih na zimske i obrnuto. Ako su pak gume stare deset i više godina treba ih zameniti, jer čak i da gazeći sloj nije značajnije istrošen ili oštećen, guma gubi svoja dobra elastična svojstva, postaje krta i veoma loše prijanja na podlogu.
Na našem tržištu, zbog loše ekonomske situacije, najzastupljeni je tzv.low badget segment, ali ima i prodaje premijum marki. Gume treba birati u skladu sa performansama vozila, vodeći računa o brzinskim i indeksima opterećenja, koji su takođe naznačeni na boku gume. Istovremeno, treba naglasiti da veliki proizvođači uglavnom imaju svoje vodeće brendove, ali i one iz druge i treće linije, koji su po pravilu jeftiniji, a to znači da cena prati kvalitet i performanse. Tako su kod Michelin-a u drugoj liniji BF Goodrich, a u trećoj Tigar, isto tako i Bridgestone ima u drugoj liniji Lassa Tyres (oficijalni sponzor fudbalskog kluba Barselona-osvajača Lige Šampiona za 2015.godinu), koji su trenutno u velikoj ekspanziji prodaje širom Evrope i drugih kontinenata.
Kad temperatura vazduha padne ispod +7°C, ljetnje gume gube svojstva i potrebno ih je zameniti zimskim gumama. Pošto su vremenske prilike na putu drugačije(led, snijeg, bljuzgavica, voda) potrebna je drugačija smješa i celokupan dizajn gume. Smješa je mekša, na bazi silike, a dezen gume drugačiji - sadrži veći broj lamela, paralelni kanali su dublji i bolje odvode vodu. Automobil je stabilniji, prijanjanje je znatno bolje, zaustavni put je kraći. S druge strane, na višim temperaturama, brže se troše i imaju znatno slabije karakteristike nego zimi i treba ih obavezno zameniti ljetnjim.
Zimske gume bi trebalo uvek da nose oznaku M+S (Mud & Snow), M&S ili M.S. To znači, da se sve gume s tim oznakama, uključujući i neke letnje, mogu smatrati odgovarajućim zimskim gumama. Međutim oznaka M+S ne znači da je guma obavezno zimska, može biti zimska guma ili guma za sve sezone. Zimske guma označene su sa M+S i simbolom planina/snežna pahuljica. Većina proizvođača je već prihvatila simbol planina/snežna pahuljica, a očekuje se da uskoro bude na svim zimskim gumama.Kada kupite gumu sa oznakom M+S i simbolom planina/snežna pahuljica možete biti sigurni da ste kupili zaista zimsku gumu.
Prema pravilniku ZOBS zakonski obavezna minimalna dubina šare za M1 vozila iznosi 1,6 mm za ljetnje gume a 4 mm za zimske gume
Već na prvi pogled jasno su vidljive razlike između ljetnjih i zimskih guma. Dezen odnosno gazeća površina je vizuelno sasvim drugačiji, pa su kod zimskih guma šare dublje i šire, a postoji i mnogo malih, sitnih kanala koji svi zajedno omogućavaju bolje prijanjanje, trakciju i odvođenje vode i snijega. Veoma bitna razlika je u samoj smjesi gume, koja je kod zimskih znatno mekša. Inače, zimske gume na svojim bokovima imaju oznaku S ili Snow i znak pahuljice u planini, a uglavnom se nalazi M+S što označava Mud and Snow (blato i snijeg).
Zašto ne treba voziti ljetnju gumu zimi i obrnuto? Kako to utiče na bezbednost učesnika u saobraćaju?
Slično je kao i sa obućom koju koristimo, jer zimi ne idemo u ljetnjim cipelama, baš kao ni ljeti u zimskim. Snijeg, led i hladnoća nas primoravaju da se prilagodimo. Zimski period inače povećava rizik od saobraćajnih nezgoda, jer pored niskih temperatura i padavina, vozači moraju da vode računa i o putevima pokrivenim snijegom i ledom. U cilju povećanja trakcije i ostvarivanja maksimalnih performansi vozila (u smislu kočenja i upravljivosti) tu su zimske gume da nam pomognu. Već je naglašeno da one imaju drugačiji sastav i za razliku od ljetnjih guma sadrže više silicijuma koji zadržava elastičnost na niskim temperaturama. To povećava prijanjanje i značajno smanjuje zaustavni put prilikom kočenja. Zato kada temperatura padne ispod 7C, zimske gume će uvijek predstavljaju bolji izbor od ljetnjih, bez obzira da li je podloga suva ili ne!
Bitno je znati da uvek treba kupovati i mijenjati sve četiri gume istovremeno, bilo da su zimske ili letnje, odnosno na vozilu treba da su gume istog proizvođača, isti model, i iste istrošenosti dezena, odnosno starosti. Samo tada će nivo gripa odnosno prijanjanja biti približno isti, pa neće dovesti do nestabilnosti vozila. Nikako ne miješati ljetnje i zimske gume ili kupovati samo po dvije nove, pa ih recimo postavljati na pogonsku osovinu!
Zašto treba montirati sve četiri zimske gume?
Najbolje je staviti zimske gume na sva četiri točka. Ako ste stavili zimske gume na prednju osovinu, one moraju biti stavljene i na zadnju. U suprotnom, može doći do zanošenja, proklizavanja pa čak i zakretanja vozila u krivinama. S druge strane, ako se zimske gume postave na zadnju osovinu, preporučljivo je da budu stavljene i na prednju osovinu. U suprotnom, može vam se desiti da pri skretanju prednje gume izgube prijanjanje i vozilo nastavi pravo.
Od 1. novembra do 1. aprila obavezna je upotreba sve četiri zimske gume, ali samo ukoliko na kolovozu ima snijega, leda i poledice, predviđeno je pravilnikom koji je stupio na snagu 1. novembra 2012. U slučaju da u navednom periodu nema padavina ili leda, dozvoljena je i upotreba guma koje nisu za zimu.
Ako se balansiranje ne uradi na vrijeme gume se troše brže i neravnomjernije, stradaju ležajevi, amortizeri i druge komponente sistema oslanjanja. Svaki put kada se gume montiraju na točak i kad se ponovo stavljaju nakon popravke moraju se balansirati. Najbolje je izvršiti balansiranje sva četiri točka zato što automobil može da trese i ako su prednji točkovi balansirani, a zadnji nisu. Debalans zadnjih točkova se može prenositi i osetiti čak i na volanu ili na celom vozilu.
Prednosti su sledeće: propisan pritisak u gumama se održava duže vrijeme, gume se manje griju, vijek trajanja gume je 25% duži, potrošnja goriva manja, upravljivost bolja, vožnja udobnija i bezbjednija.
Često se miješaju pojmovi balansiranje točkova i centriranje trapa, a radi se o dve potpuno različite stvari: Podešavanje paralelnosti točkova, ili centriranja trapa, sastoji se od podešavanja uglova točkova kako bi oni povratili upravnost u odnosu na tlo i paralelnost među sobom. S druge strane, balansiranje točkova omogućava okretanje točkova bez uzrokovanja vibracija vozila pri određenim brzinama.
Takva deformacija je posledica kidanja jednog ili više ''kordova'' (eng. Cord-kanap, nit, vlakno) u platnenom omotaču prouzrokovano u kontaktu sa stranim objektom. Trotoar, ivičnjak, rupa...Ili preštipanjem boka gume izmedju objekta i naplatka.
Čepovanje je brz i jeftin način popravke gume. Ne zahteva mnogo napora, guma se ne skida sa felne. Siguran je 100% naravno ukoliko nije oštećena armatura gume. U tom slučaju se rupa koja je zatvorena čepom može proširiti i zahteva se popravka flekom i to takozvanom hladnom vulkanizacijom koja je najsigurniji način vulkanizacije gume.
U vezi sa čuvanjem guma u mjesecima kada se ne koriste, preporučljivo je da se dobro operu, osuše i ostave na suvom mjestu sa dobrom ventilacijom i umjerenom temperaturom, bez direktne sunčeve svjetlosti. Pogotovo ih treba držati odvojeno od hemikalija, rastvarača ili ugljovodonika koji mijenjaju prirodna svojstva gume, ali i nekih oštrih predmeta ili bilo čega što bi moglo da ih deformiše. Preporučuje se profesionalno čuvanje guma pod budnim okom stručnjaka za ovu oblast.
Prije svega treba obilježiti položaj guma PL(prednja leva) itd., i pri sledećoj montaži rotirati prednje i zadnje, što se radi zbog nejednake potrošnje na različitim osovinama. Poželjno ih je dobro oprati, očistiti, odstraniti kamenčiće iz krampona, i prosušiti, što će sprečiti eventualnu koroziju. U prostoriji u kojoj čuvate gume ne bi trebalo da bude više od 25ºC. Što se odlaganja tiče, ukoliko ih čuvate sa felnama pravilno je vodoravno, napumpate ih do 3 bara, pošto će svakako ispustiti, i jednom mesečno menjati im pozicije. Gume bez felni najbolje je skladištiti vertikalno na nekoj polici.
Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmodolf moon tempor, sunt aliqua put a bird. Ad vegan excepteur butcher vice lomo. Leggings occaecat craft beer farm-to-table, raw denim aesthetic synth nesciunt you probably haven't heard of them accusamus labore sustainable VHS.
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.